2023-2024 Öğretim Yılı Coğrafya Dersi Plan Örnekleri 2023-2024 Öğretim Yılı Coğrafya Dersi Sene Başı Zümre Tutanağı Örneği 9-10-11-12.Sınıf Coğrafya Dersi Günlük Plan Örnekleri 2018-2019 Öğretim Yılı Coğrafya Dersi Yazılı Örnekleri (9,10,11 ve 12.Sınıflar) Yeni Coğrafya Öğretim Programı (20.01.2018)

Oyun Oynayarak Para Kazanmak

Cevapla
ilovehuni88
Mesajlar: 22
Kayıt: Pzt Ara 14, 2015 4:32 pm

Oyun Oynayarak Para Kazanmak

Mesaj gönderen ilovehuni88 »

Oyun oynayarak para kazanmak genç oyuncuların birçoğunun hayalidir. Her ne kadar imkansız bir hayalmiş gibi görünse de bu yolla para kazanan bir sürü insan vardır. Böyle bir arzunuz olmasa bile video oyunları oynayarak para kazanmak oldukça çekicidir. eSport oyuncuları kalabalıkların önünde turnuvalar kazanarak her yıl altı haneli kazanç elde eder.

Bu makale küçük bir yatırımla hızlı zengin olma rehberlerinden değildir. Oyun oynayarak para kazanmak kolay olsaydı her oyuncu bunu yapardı. İşinizden istifa ederek veya okulu bırakarak video oyunları pazarına balıklama dalmanızı tavsiye etmiyoruz.

Gold farming uzun süredir vardır. World of Warcraft gibi çoklu oynanan online RPG ( rol yapma oyunları ) oyunlarını oynayan bir oyuncuysanız hiç şüphe yok ki oyun içinde reklamı yapılan altın fiyatlarını görmüşsünüzdür. Oyun içinde bir şeyler satmak da uzun süredir var olan bir sistemdir. Diablo 2’nin de oyuncuların diğer oyuncuklara bir şeyleri nakit karşılığı sattığı bir karaborsa sistemi vardır.

Sanal mallar satmak Diablo 3’de iyice yaygınlaşmıştı ve gerçek paranın döndüğü bir (auction house )müzayede evine dönmüştü. Oyun içinde sanal eşya ve altın satışı uygun görülmüyordu ve oyuna entegre edenlerin hesabı yasaklanıyordu. Ancak daha sonra oyuncu kaybetmek istemeyen Blizzard eşya ve altın satışına izin verdi. Blizzard her satıştan 1 dolar ve aynı zamanda parayı PayPal aracılığıyla nakde çevirdiğinizde de %15 almaya başladı. Bu sistem Blizzard için de oldukça karlı oldu.

Turnuvalar becerilikli ve nitelikli oyuncuların becerilerini kullanarak para kazanmasını sağlar. Video oyunlarının profesyonel ve turnuva seviyesinde oynanmasına genellikle “eSports” denir. Ödüllerin büyüklüğünü görünce şaşırabilirsiniz. Valve’nin 2011 DOTA 2 turnuvasını kazanan ekip bir milyon dolar kazandı. 2011 North American Star League Starcraft 2 turnuvasını kazananlara 100,000 dolar verildi.

Ancak şu da var ki bu turnuvalardan para kazanan oyuncu sayısı çok değildir. Profesyonel oyuncuların kararlı ve yetenekli olması şarttır.

Ayrıca profesyonel oyuncular kurumsal sponsorluklar aracılığıyla da para kazanır. Örneğin Nike profesyonel sporculara sponsor olur ve Nascar yarış arabaları kurumsal markalarla süslenir. Intel, Western Digital ve SteelSeries elektronik oyun ekipmanlarının reklamını yapmak için geçmişte oyunculara sponsor olmuştu.

Büyük video oyunu şirketleri oyun testçileriyle çalışır. Bu kişilerin görevi buldukları problemleri raporlamak ve oyunu test etmektir. Oyun testçileri piyasaya çıkmayan video oyunlarını önceden test ederek programdaki hataları rapor olarak sunar.

Aslına bakacak olursanız video oyunlarını test etmek söylendiği kadar iyi bir iş değildir. Oyun testçileri her zaman sevdikleri oyunları test etmez ve bazen nefret ettiklerini çocuk oyunlarını bile incelemek zorunda kalırlar. Tekrarlanan ve sıkıcı görevleri yapmanız ve bir sürü program hatasını raporlamanız gerekir. Bir oyun testçisinin anlattığına göre testçilik deneyimini yaşadıktan sonra oyun oynamayı bırakan bir sürü insan görmüş. Video oyunları sektöründeki diğer insanlar gibi oyun testçileri de çok çalışmak zorundadır ve bir testçinin belirttiğine göre haftada 92 saat çalıştıkları zamanlar bile oluyormuş.

Bir sürü oyun mu oynuyorsunuz? Let’s Play kaydedebilir, videoları YouTube’a koyabilir ve insanların videolarınızı izlemesi karşılığında para kazanabilirsiniz. Ancak bunu yapmak sanıldığı kadar kolay değildir. YouTube’un yardım sayfasında konuyla ilgili şunlar yazmaktadır:

Açıklamaları adım adım yaparsanız ve canlı çekim öğretici veya eğitici bir değer taşırsa para kazanabilirsiniz.

Video’da kullanıcının oyun oynadığı belli olmalıdır. Hem oyunun nasıl oynandığını kaydetmeniz hem de video süresince canlı yorumlar yapmanız gerekir. Bu zenginliğe giden bir yol değildir ancak bu yolla yılda 10 binlerce lira kazanan birçok oyuncu vardır. Düzgün bir miktar kazanabilmek için videonun görüntülenme oranının yüksek olması gerekir.

İnternet, reklam almış video oyunu siteleriyle doludur ve çoğu yazarlarına para öder. Oyunlar hakkında bilgi birikiminiz varsa ve iyi bir yazarsanız bu internet sitelerinden biri için yazı yazmayı deneyebilirsiniz. İnternet sitelerinin yorumlara, haberlere ve insanların video oyunlarıyla ilgili okumak isteyeceği her şeye ihtiyacı vardır. Ancak unutmayın ki oyun gazeteciliği oldukça rekabetçi bir alandır.

Cevapla